11 Eylül 2010 Cumartesi

Kivvi Sözlük


Uzun bir aradan sonra daha benzersiz bir post göndereyim dedim. Daha önceden de bir çok insana söz verdiğim gibi kivvi.com sözlük scriptini çalışır hale getirdim(" bir çoğunu bildiği üzere hash() hatası") ve yazının devamında yayınlayacağım.
Öncelikle, problemin neden kaynaklandığını anlatmak isterim. PHP sözlük scripti bundan yaklaşık 5-6 sene öncesine ait bir PHP script olmasından ötürü, bünyesinde barındırdığı nesneler( fonksiyon, object, aklınıza gelebilecek bilimum syntaxı düşünün ) o dönemin PHP sürümüne göre yazılmıştı. O dönemde PHP içerisinde hash() adı altında bir fonksiyon yoktu. Haliyle birtane ben yaratıp sözlük scriptinde kullanmıştım. Ancak, bununla ilgili bir uygulama yapıldığı için artık kullanılamaz oldu. Haliyle PHP kodları derlendiğinde hash() fonksiyonunun daha önceden tanımlandığına ilişkin hata veriyordu. Aşağıda linkini bulacağınız scripting sadece hash ile ilgili olan hatasını giderip yayımlıyorum. Onun dışında çalıştırıp denemeye fırsatım olmadı. Bu yüzden sizler çalıştırdıktan sonra almış olduğunuz hataları yazarsanız. Ben de fırsat bulursam, düzeltmeye çalışırım.

Kivvi.Com Sözlük Scriptini buradan indirebilirsiniz.
Upload: 11.09.2010 17:40 CET
Size: 52 347 Bytes

Herkese iyi bayramlar dilerim.

3 yorum:

  1. veritabanaı karakter hatası veriyor.

    #1044 - Access denied for user 'sozluk'@'%' to database 'sozluk'

    YanıtlaSil
  2. karakter hatası mı yetki hatası mı anlamadım ? Veritabanı versionlarına göre optimize etmek gerekebilir login işlevlerini..

    YanıtlaSil
  3. Rapidshare'e ulaşamıyorum olduğum yerde, başka bir sunucuya da yüklerseniz sevinirim.

    YanıtlaSil